måndag 1 juni 2015

Rollspelssektionen presenterar: Wish Prison

Innanför fängelseportarna ställs fångarna på rad för inskrivning och kroppsvisitering. Några vakter tar med sig ett par nya fångar för avspolning och avlusning i duschrummet. Ett par andra tas med in till fängelsedirektören för att "övertalas" att bli golare för plitarnas räkning. Ett slagsmål mellan två fångar avbryts av vakterna och fångarna vet med ens att isolationscellen väntar...
Vi välkomnar såväl förstagångs- som återfallsförbrytare, plitar och Kriminalvårdsinspektörer till Wishs sadistiska högsäkerhetsanstalt! Vi hoppas att fängelsestraffet här kommer att vara tillfredsställande!

Tid
Söndagen den 21 juni 16.00-21.00. Presentation och samtal kring rollspelets och lekens ramar sker mellan kl. 16.00-17.00. Detta samtal måste alla som vill delta i rollspelet delta i, så se till att komma i tid! Mellan 17.00-19.30 pågår rollspelet, och mellan 19.30-21.00 är det ”muck”, där alla som deltagit i fängelserollspelet går ur sina roller, och vi har möjlighet att utvärdera, småprata, dricka öl, samt förstås städa upp efter oss. Även deltagande i eftersnack är obligatoriskt!

Lokal
Rollspelet äger rum i SLM/Wishs vanliga lokaler.
Kostnad/deltagande
Kostnad för deltagande i rollspelet är 60kr, vilket betalas i entrén. Tidigare medlemskap i Wish är ett krav (100kr/år). Det går ej att teckna nytt medlemskap denna kväll. Du måste föranmäla deltagande på wishutskick@gmail.com. Berätta gärna om du vill ha en top/bottom eller switchroll och lite om rollen du vill spela.

Klädsel
För att skapa stämning och för att underlätta att identifiera vilka som är vakter och vilka som är fångar kommer vi att ha en klädkod som består i att vakter har svart överdel och svart underdel (t.ex.  svart skjorta och svarta jeans), medan fångar har vit överdel och blå underdel (t.ex. vitt linne och blåa mjukisbyxor).

Språk
Rollspelets huvudsakliga språk kommer att vara svenska. Personer som inte talar svenska är givetvis välkomna, men det kan då vara bra att be om någon kan hjälpa till med översättningar när det behövs.
Förhandling och säkerhetsaspekter

Vi kommer att inleda rollspelet med en timmes presentation, information om rollspelet, säkerhetsaspekter och förhandlingsstrategier. Vi kommer att ha ett enkelt flaggningssystem medels tejpbitar för att det ska vara lätt att komma ihåg vilka typer av aktiviteter som är generellt okej för de som är bottoms i rollspelet: Ingen tejpbit betyder att man inte vill bli berörd, men att det är okej att ge order (t.ex. att man ska göra armhävningar). En tejpbit betyder att det är okej med lätt smisk (underbyxor på) och lättare fasthållning. Två tejpbitar i kors betyder att det är okej med hårdare smisk/pisk (underbyxor på) och fasthållning, samt örfilar. Alla sessions som innehåller nakenhet och sexuella akter, samt förnedring/nedsättande ord måste förhandlas i förväg.

Om rollspelet
Rollspelet kommer att vara indelat i tre scener om c:a 45 minuter och det kommer att finnas en kvarts paus mellan varje scen, där det finns möjlighet att förhandla med andra deltagare om man vill göra något speciellt, eller att byta roll inför nästa scen om man så vill, t.ex. kanske man vill vara fånge i en scen och vakt i en annan. Vid rollbyte bör man byta "uniform" för att andra ska förstå att man har en ny roll.  Det är helt okej om man vill stå över en scen och entrén kommer alltid att vara off-play area, för alla som vill ha en paus, eller behöver landa efter en session.

I rollspelet finns plats för många roller, förutom vakter och fångar. Andra roller kan t.ex. vara den nervösa nyutexaminerade advokaten som ska träffa sin klient i cellen, vakthunden som deltar i visitationsprocessen eller fängelsepsykologen som gör bedömningar av vem som ska in i isoleringscellen. Givetvis behöver inte alla scener handla om att en vakt toppar en fånge, det kan lika gärna handla om att en fånge initierar en ny fånge, att några fångar utpressar en vakt, eller att en fängelsebibliotekarie utdelar straff för hundöron i böckerna! :-)

I Wish Prison finns en egen inofficiell och av fängelseledningen otillåten "valuta" som fångarna kan använda för att byta tjänster med varandra och som vakterna kommer att göra inspektioner för att finna. Nej, det är inte droger eller cigaretter, utan helt vanliga tepåsar.

De tre scenerna är:
1. Inskrivning. Här kommer de som valt rollen som fångar att radas upp, det kommer att ske inspektion,  och fördelning i celler. Förhandlade scener kan t.ex. vara att bli avspolad i duschrummet, utsätta någon för kroppsvisitering eller initiera nya cellkamrater, etc.
2. Arbetspass. Här kommer de som valt rollen som fångar att tilldelas arbetsuppgifter som att skrubba golv eller tvätta och hänga kläder. Förhandlade scener kan t.ex. vara att pressa en annan fånge till att ta över ens arbetsuppgifter, att bli påkommen av vakter med att maska och bli bestraffad, etc.
3. Cellerna/rastgården. Fångarna tas tillbaka till sina celler och tillbringar tid med sina cellkamrater, medan vakterna håller ordning och ser till att inga otillåtna tepåsar florerar mellan cellerna.  Fångarna släpps sedan ut på rastgården för att träna och umgås och kanske köpa sig fördelar av vakterna för en skoputs eller annan tjänst
.
Saker som kan vara bra att ha med
Leksaker som du vill använda
Matsäck
Liggunderlag om du vill delta i rollen som fånge och planerar att tillbringa tid i din cell.
Tepåsar om du vill byta till dig tjänster, åka fast i inspektion, eller kanske du vill plantera tepåsar i någon annans cell inför inspektion?
Saker till arbetspassen: smutskläder och klädnypor för de som vill tvätta och hänga tvätt och borstar att skrubba golven med för de som vill tvätta golven.
Saker som fångarna kan aktivera sig med på rastgården, t.ex. hopprep, hantlar, skoputsgrejer.

Välkomna in bakom murarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar